Ayckbourn, AlanVaihtoaskeleita(Taking Steps)

Naisia: 2, miehiä: 4
  • Käännös: Nieminen, Jari (1993)

Tässä farssissa otetaan monta askelta eri kerrosten välissä, erehdytään kirjeitten kirjoittajissa ja eksytään vääriin vuoteisiin.

Elisabeth haluaa jättää palvovan aviomiehensä Rolandin ja ylipuhuu veljensä Markin jäämään loduttajaksi, kun Roland on lukenut vaimonsa jäähyväiskirjeen. Mark puolestaan haluaa noutaa ex-morsiamensa Kittyn saadakseen tämän takaisin unettavaan seuraansa. Kolmikerroksinen talo joutuu yöllä varsinaisten sekaannusten näyttämöksi – kuka makaa kenenkin kanssa missäkin kerroksessa. Talokauppaa hoitamaan tullut lakimies Tristram sijoitetaan yöksi pariskunnan vuoteeseen. Hän uskoo yöllä tulleensa talossa kummittelevan ilotytön hoitelemaksi, mutta vuodekumppani onkin katuva Elisabeth, joka luulee hellivänsä aviomiestään. Kitty puolestaan kirjoittaa itsemurhaviestin mutta jää vangiksi ullakkohuoneeseen, jossa Roland nukkuu.

Seuraavana aamuna väärinkäsitykset sotkeutuvat entisestään, kun itsemurhaviestiä luullaan Rolandin kirjoittamaksi ja Elisabeth saa selville öisen vuodekumppaninsa. Kitty astuu ulos vapauteen jättäen lopullisesti unettavan Markin, mutta Elisabeth jää empien kynnykselle…

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy ladataksesi näytelmän