Ayckbourn, AlanÄänirosvo(Mr. A's Amazing Maze Plays)

Naisia: 2, miehiä: 4
  • Käännös: Auvinen, Tommi (1994)

Lastennäytelmä.

Susannan isä on kadonnut kuumailmapallon kyydissä taivaalle, mutta onneksi Susannalla on kaverinaan muinaissuomen susibokseri Helge. Lisäksi naapurustossa asuu ystävällinen herra Pennanen, joka kertoo tarinoita suurista voitoistaan oopperalaulajana. Herra Pennanen on kuitenkin menettänyt äänensä, eikä voi enää laulaa.

Ongelmat alkavat kuitenkin siitä, kun herra Pennasen puheäänikin katoaa, ja kadun toiselle puolelle muutanut lipevä herra Ääninen alkaa liehitellä Susannan äitiä. Äiti ei huomaa herra Äänisen imartelussa mitään huolestuttavaa, mutta Susanna ja Helge päättävät ottaa selvää, mitä herra Ääninen oikeasti puuhailee. Linnut eivät laula Äänisen puutarhassa, ja Helge-koirakin menettää haukkunsa. Susanna alkaa epäillä, että äänet katoavat jollakin salaperäisellä tavalla herra Äänisen talon sisälle.

Eräänä iltana, kun äiti on kutsunut herra Äänisen iltapalalle, Susanna ja Helge murtautuvat hänen taloonsa. Talo on täynnä käytäviä, eteisiä, portaikkoja, salakäytäviä…ja aikaa on vähän. Siispä yleisö saa avustaa, kun Susanna ja Helge valitsevat reittiä kohti huonetta, jonne kaikki varastetut äänet on arkistoitu. Lopulta äänet löytyvät laatikoista, ja Helge saa sovittaa suuhunsa sopivankokoista haukkua. Herra Ääninen on kuitenkin aavistanut pahaa ja yllättää kaksikon penkomassa ääniarkistoa.

Seuraa hurja kamppailu, jossa kaikki äänet pääsevät vapaiksi…mutta onneksi isän kuumailmapallo jysähtää ratkaisevalla hetkellä alas taivaasta - suoraan herra Äänisen päälle!

Näytelmän loppupuolella on vaihtoehtoisia kohtauksia eri reittejä varten. Seikkailu Äänisen talossa tarjoaa mielikuvitusta kutkuttavan haasteen sille, joka suunnittelee jutun lavastuksen ja äänimaailman!

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy ladataksesi näytelmän