Quilter, PeterSuurenmoista(Glorious)

Naisia: 4, miehiä: 2
  • Käännös: Järvinen, Pentti (2006)

Lisäksi pianisti

Näytelmä Florence Foster Jenkinsistä (1868-1944), amerikkalaisesta sopraanosta, jonka uran isä oli estänyt hänen nuorena ollessaan. Kun Florencesta tuli rikas perijätär, hän toteutti unelmansa, järjesti konsertteja ja levytti lempiaarioitaan. Kenelläkään ei ollut sydäntä sanoa, miten kammottavalta laulu kuulosti, ja esityksiin liittyi jotain muuta, vilpittömyyttä ja horjumatonta luottamusta omiin kykyihin.

Helsingin Kaupunginteatterin kantaeistyksestä 19.10.2006 arvostelijat kirjoittivat:

Tärkeintä kuitenkin lienee se oivallus, että ihmisen rakastettavuus on joskus kiinni ihan muusta kuin yleisestä hyväksyttävyydestä. Sen tämä näyttämöteos hyvinkin todistaa. Ja ihan mahdottomasti nauratti . (Kaarina Naski, Länsi-Uusimaa)

Neil Hardwickin ohjaama suuren näyttämön uutuus on kertakaikkiaan lohdullisen lempeä ja terävänkin hauska näytelmä kaikille “rumille ankanpoikasille” ja kaikille meille, jotka emme ole uskaltaneet elämässämme tehdä sitä, mitä olisimme halunneet. … Riitta Havukainen tekee Florencena yhden elämänsä roolin… Ja pakko ihailla ja sydämestä asti hekotella, kun Havukainen Florencena laulaa niin autuaan aidosti ja vapautuneen taidokkaasti väärin. (Marjut Salama, Kalliolainen)

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy ladataksesi näytelmän