Näytelmät > Rakasta. Nyt.

Rakasta. Nyt.

Krogerus, Anna - Kaunismaa, Maija

Kirjoitusvuosi: 2014

Naisia: 2, miehiä: 1

Gabriel Korkman elää yksinäistä arkeaan lähitulevaisuuden Helsingissä omistautuen työlleen vaikutusvaltaisen vakuutusyhtiön johtoportaassa. Kun Korkman jokalauantaisella terveyskävelyllään kohtaa räiskyvän Galinan Haaksirikkoisten patsaalla, hänen elämänsä saa uuden suunnan. Mutta Gabriel Korkman vastustaa viimeiseen asti ajautumista katastrofiin nimeltä Rakkaus.

Tarinan kertojana toimii Helsinki; lehtimyyjineen, kerjäläisineen, katusoittajineen, museoineen, puutarhoineen ja lukemattomine ohikulkijoineen. Aika ajoin meri huuhtelee kaupungin katuja, eikä lapsilta enää kysellä, mitä nämä aikovat tehdä isoina. Yksi maailma on tulossa loppuunsa ja toinen alkamassa, niin Gabrielin yksityisessä elämässä kuin koko kaupungin ja kaikkien maailman kaupunkien mittakaavassa.

Maija Kaunismaan hienoa musiikkia sisältävä näytelmä on lämminhenkinen ja nauruhermoja kutkuttava rakkaustarina, joka saa kaihoisan pohjavireensä elämän haavoittuvuudesta, ajasta jota on jäljellä ehkä vähemmän kuin arvaammekaan. Näytelmä on kantaesitetty Teatteri Avoimissa Ovissa syksyllä 2014.

"Naiivin satumainen romanttinen tarina, joka parhaimmillaan hehkuu indie-elokuvan tyylistä charmia."

Maria Säkö, HS