Lampela, PasiGeneve

Kirjoitusvuosi: 2006
Naisia: 3, miehiä: 3

Näytelmä sijoittuu liikemies Henrik Rotkon hulppeaan villaan nykypäivän Genevessä, jossa hän asuu vaimonsa ja tyttärensä kanssa. Mutta makean elämän loistokkaat kulissit alkavat kohta rapistua, kun ovelle ilmaantuu haamu menneisyydestä – Henrikin oppi-isä, maailmakuulu finanssinero Jaakko Halme.

Näytelmä tarttuu 1990-luvun suureen lamaan ja sen seurauksiin. Taustalla heijastuu viidentoista vuoden takainen Helsinki, mitä silloin oikein tuli tehtyä.

Näytelmän kantaesitys oli 6.9.2007 Helsingin kaupunginteatterissa.

Kirjailija ja teatteriohjaaja Pasi Lampelalla on suuri missio kuvata nykypäivän suomalaista todellisuutta. Helsingin kaupunginteatterin studio Elsassa esitettävä ja Lampelan itsensä ohjaama uutuusnäytelmä Geneve on silmää hivelevän tyylikäs ja muotopuhdas, mutta ei onneksi kuitenkaan rikkeettömän kaavamainen kamarinäytelmä, iloitsee teatterikriitikko Lauri Meri arviossaan. Geneve laajentaa Lampelan Suomi-kuvaa niihin ihmisiin, jotka 1990-luvun alun pankkikriisin aikana lähtivät rahoineen tai rahoitta pois maasta.

Lampela kirjoittaa teos teokselta yhä taloudellisemmin ja näyttämöllisemmin. … Geneve on vahvasti myös ihmissuhdenäytelmä.
Lauri Meri (Helsingin Sanomat)

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy ladataksesi näytelmän