Lampela, PasiMeidän poika

Kirjoitusvuosi: 2011
Naisia: 3, miehiä: 4

Näytelmä tarttuu ajankohtaiseen aiheeseen. Taustalla ovat Kauppakeskus Myyrmannissa 2002 räjähtänyt pommi ja sen tekijä, sekä myöhemmin tapahtuneet kouluampumiset.

Päähenkilö on äitinsä kanssa asuva 18-vuotias Ville. Ylioppilaskirjoitukset lähestyvät, mutta Villellä on tulevaisuutensa suhteen muita suunnitelmia. Kun hän toteuttaa aikeensa, koko maailma saa tietää tästä älykkäästä, mutta yksinäisestä nuoresta miehestä. Villellä ei ole kavereita ja häntä kiusataan. Ainoastaan lukiotuttu Jenna tuntuu kiinnittävän huomiota Villen ahdistukseen, mutta Jennakaan ei tiedä, miten voisi auttaa. Näytelmä kuvaa nykynuorten maailmaa kilpailuhenkisessä yhteiskunnassa, jossa voi olla vaikea katsoa tulevaisuuteen optimistisesti.

Villen äiti joutuu elämässään toisen menetyksen äärelle. Häneltä on jo kuollut puoliso, ja nyt poika lipuu hänen otteestaan. Äidin tuska ja syyllisyys on koskettavaa. Miten voisi toimia vanhempana toisin? Villen tapausta jää pohtimaan myös poliisi Volander, joka yrittää ymmärtää poikaa ja hänen vaiheitaan. Olisiko hän voinut estää tragedian kuulusteltuaan Villeä jo ennen tämän ääritekoa?Kirjaudu sisään tai rekisteröidy ladataksesi näytelmän