Niemi, MarjoOdotusaika on maksullista puheaikaa

Kirjoitusvuosi: 2006
Naisia: 4, miehiä: 3

Odotusaika on maksullista puheaikaa kertoo nykyaikaisesta köyhyydestä tuloerojen jatkuvasti kasvaessa. Se kertoo turvattomuudesta maailmassa, jonka rakenteet muuttuvat jatkuvasti sekä siitä kuinka yhteisöstä, vaikka kuinka resuisesta ja huonostakin löytyy kuitenkin vastavoimaa jatkuvalle tippumisen tunteelle.

Näytelmän henkilöt ovat pienellä palkalla ja pätkätöillä sinnitteleviä vähäosaisia. Neljä naista työskentelee Helsingin musiikkitalon rakennustyömaan lounaskuppilassa. Yksi työntekijöistä on viimeisillään raskaana, innokkaita isäehdokkaita on niin poikaystävä Ali kuin suuria suunnitelmia elättelevä pomo. Hän on konkurssin partaalla ja työntekijöiden palkat maksamatta.

Marjo Niemen aikalaisnäytelmässä ääneen pääsevät väsyneet ja vähäosaiset, otsikoi Suna Vuori Helsingin Sanomien arvostelunsa KOM-teatterin kantaesityksestä 2006, ja jatkaa: Sukusiteet ovat katkenneet, puhelimen päässä odottaa joko tyhjyys tai automaattinen vastaaja, ovenkin taakse ilmestyy pelkkiä kutsumattomia vieraita. … Köyhät auttavat toisiaan, kun ja vaikka kukaan muu ei sitä tee. Maailma voi olla aika mätä, mutta usko ihmiseen tekee ihmeitä. Niin myös näytelmän lopussa.”

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy ladataksesi näytelmän