Jokela, JuhaFundamentalisti

Naisia: 1, miehiä: 1

Markus, uudistushenkinen ja kirkon joustamattomuuteen kyllästynyt pappi, tapaa vanhan ystävänsä Heidin kahdenkymmenen vuoden jälkeen. Tästä on tullut kiihkeä lahkolainen, joka haluaa pelastaa Markuksen joutumasta helvettiin. Markus järkyttyy, mutta haluaa ymmärtää Heidiä ja auttaa häntä. Heidän välilleen syntyy repivä henkinen taistelu, jossa kumpikin joutuu arvioimaan uudelleen mihin uskoo ja miksi. Markuksen on myönnettävä oma vastuunsa Heidin tilanteesta ja kohdattava oma sisäinen fundamentalistinsa.

Jännittävässä ja herkkävireisessä näytelmässä törmäävät ehdoton uskonvarmuus ja nykyaikainen moniarvoisuus ja suvaitsevaisuus. Se pakottaa meidät katsomaan sisimpäämme ja kysymään mille arvoille me perustamme elämämme. Näytelmä ei saarnaa, vaan pohtii ja tarkastelee kysymyksiään monista näkökulmista. Se ei kerro vain uskonnosta, vaan myös totuuden etsinnästä ja toisen ihmisen kohtaamisesta.

Näytelmä on käännetty englanniksi, ruotsiksi, saksaksi, latviaksi, liettuaksi, tanskaksi, fääriksi, venäjäksi ja norjaksi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy ladataksesi näytelmän