Lindgren, Astrid – Pettersson, AkseRonja, ryövärintytär(Ronja rövardotter)

Kirjoitusvuosi: 2011
Roolit yhteensä: 8

Myrsky-yönä salama halkaisee ikivanhan Matiaksenlinnan kahtia ‒ ja linnanpuolikkaiden väliin repeää pohjattoman syvä Helvetinkuilu. Samana yönä syntyy ryöväripäällikkö Matiakselle tytär, joka saa nimekseen Ronja.

Ronjan varttuessa hänelle koittaa aika lähteä kotilinnan puolikkaasta suureen maailmaan. Se maailma on kaunis ja täynnä seikkailuja ‒ mutta myös vaaroja. Läheisessä metsässä asuu Borkan johtama ryövärijoukkio, jonka kanssa Matias ja hänen väkensä ovat vihamielisissä väleissä. Borkan ryöväreiden lisäksi metsässä vaanii myös muita uhkaavia olentoja, kuten männiäisiä sekä julmia ajattaroita.

Eräänä päivänä Ronja tapaa samanikäisen Birkin, Borkan pojan, jonka olemassaolosta Matiaksen joukko on ollut täysin tietämätön. Birk kertoo Ronjalle, kuinka lainvalvojien ahdistamat Borkan ryövärit ovat joutuneet pakenemaan pois kotimetsästään. Nyt he ovat asettuneet asumaan linnan toiseen puolikkaaseen Helvetinkuilun toiselle puolen. Ryöväri-isien viha toisiaan kohtaan vain kasvaa uuden naapuruuden myötä, mutta voivatko Ronja ja Birk löytää ystävät toisistaan?

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy ladataksesi näytelmän