Ridley, Philip – Vuorinen, JuhaRiks Raks(Krindlekrax)

Naisia: 3, miehiä: 8
  • Käännös: Virtanen, Tarja (kirja) (0)

Lasten- ja nuortennäytelmä

Liskokadulla asuva pikkupoika Ruskin tahtoo saada sankarin roolin koulun näytelmässä. ”Minä olen rohkea ja viisas ja komea ja pitkä, ” Ruskin toistelee sankarin vuorosanoja, mutta muut ihmiset ihmiset tuntuvat olevan sitä mieltä, ettei hän oikein sovi rooliin, lyhyt ja hintelä kun on.

Opettaja antaa roolin Elvikselle, joka on kovis ja kiusaa Ruskinia. Isä ja äitikään eivät oikein osaa puolustaa häntä, sillä isän mielestä on paras olla sekaantumatta toisten asioihin ja äiti tuskittelee arkisten harmien kanssa:”Yhtä kikkaran kakkaraa aamusta iltaan.” Ainoa, joka ymmärtää Ruskinia, on koulun vahtimestari, Corky, ja häneltä Ruskin saa tietää Riksraksista, hirviöstä, joka asuu katujen alla viemäriputkistossa. Se kiipeää ylös viemäristä yöllä ihmisten nukkuessa ja tekee jalkakäytäviin halkeamia terävillä pedonkynsillään.

Kun Ruskin saa selville, että hänen oma isänsä on osasyyllinen Riksraksin syntymiseen, hän tajuaa, että hänen täytyy mennä viemäriin kohtaamaan hirviö. Yöllisen seikkailun aikana Ruskin joutuu pelastamaan Elviksen pedon hampaista, ja aamulla hän saa kuulla, että Elvis on sairastunut, eikä voikaan näytellä. Mutta Ruskin on aivan rauhallinen, hän näyttelee ja voittaa!

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy ladataksesi näytelmän