Nuutinen, Veikko

Kuvaaja Jukka Salminen

Veikko Nuutinen (s. 1981) on Teatterikorkeakoulusta vuonna 2012 valmistunut näytelmäkirjailija ja dramaturgi. Nuutinen on toiminut freelancerina vuodesta 2010 ja kirjoittanut mm. näytelmät Pasi Was Here (2016), Paras Mahdollinen Maailma (2014) ja Myötätunto (2010). Näytelmäkirjailijan töiden lisäksi hän on tehnyt muita teatterialan töitä. Pasi Was Here voitti vuoden 2016 parhaan näytelmän Lea-palkinnon.

Nuutisen näytelmiä leimaa piilevä, selittämätön uhka. Arkisen elämän pintakuorien alta paljastuu vähitellen jotain pimeää ja hallitsematonta.

Nuutinen löytää sanoista ja eleistä niiden väkivallan. Hän nostaa piilomerkitykset pintaan hienovaraisesti, mutta silti väkevällä tavalla. Samalla hän kuvaa nykypäivän medioiden läpitunkemaa maailmaa moralisoimatta mutta silti esittäen tiukkoja moraalisia kysymyksiä.

Nuutisen teokset ovat monitulkintaisia ja väkeviä teatterielämyksiä, jotka välttävät yksinkertaistuksia ja helppoja vastauksia. Niiden kautta hyvinvoiva ja itseään edistyksellisenä ja vapaamielisenä pitävä ihminen joutuu kohtaamaan itsestään ja maailmastaan sen puolen, jonka olemassaoloa ei yleensä tahdota myöntää.