Näytelmät > Iik, hammaspeikko

Iik, hammaspeikko

Salo, Elisa - Korhonen, Antti

Naisia: 2, miehiä: 2, rooleja yhteensä: 5

Iik on pieni hyvätapainen hammaspeikko, joka asuu 6-vuotiaan Sannin suussa.  Hän muurailee hammaskiveä, levittää plakkia ja suorittaa louhoslaiskanläksyä poskihampaassa. Kuvanveistäjämammansa kanssa hän muotoilee hampaista taideveistoksia. Elämä on mukavaa, mutta miksi suun omistaja Sanni itkee öisin?

Varsinainen seikkailu alkaa, kun Iik joutuu irronneen maitohampaan mukana kauas kotosuustaan tyynyn alle, tapaa pahamaineisen pölypunkkarijengin, jammailee Tero-tohvelieläimen bakteeriorkesterin säestyksellä ja tutustuu hymyttömään hammaskeijuun nimeltä Wau. Onnistuuko pikkuinen Iik pelastamaan kotinsa hammaslääkärin poralta ja tappavalta suuvedeltä vai löytyykö peikkoporukalle uusi, parempi asuinsija jostain muualta?

Näytelmä kertoo itsensä hyväksymisestä, oman paikan etsimisestä sekä unelmoinnin tärkeydestä. Onko yksilöllä mahdollisuuksia vaikuttaa valinnoillaan koko ympäröivään yhteiskuntaan?

Esitykseen on sävelletty myös kutkuttava kimara peikkomaisia musiikkikipaleita. Railakkaan anarkistinen lastennäytelmä on suunnattu kaikille yli 5-vuotiaille ja sen kesto on noin tunti.