Näytelmät > Broken Heart Story

Broken Heart Story

Turunen, Saara

Kirjoitusvuosi: 2011

Naisia: 2, miehiä: 2, avustajia

Kirjailijan Sielu lähtee omille teilleen, eikä kirjoittaminen ilman sielua onnistu. Ei vaikka kyseinen Sielu ei ole Kirjailijalle kovin mieleinen. Turusen nerokkaan hauska ja silti empaattinen näytelmä kuvaa taistelua, joka tapahtuu arkipäivässä, mutta jolla on myyttiset mittasuhteet: miten olla rakastettu, ihailtu, onnellinen, ja samaan aikaan tinkimättömän itsenäinen, tärkeä, jopa poliittinen kirjailija?

Teksti on omaleimaista ja oivaltavaa sisältäen kuoron ja päähenkilön dialogia, runoja ja kaihoisia lauluja sekä paljastavia kysymyksiä.

"Meillä oli kyllä pieni riita. Minä olen nähkääs poliittinen kirjailija. Käsittelen vain tärkeitä aiheita, kuten kapitalismi ja kuolema. Minulla oli suunnitteilla tärkeä poliittinen mestariteos. Mutta häntä ei kiinnostanut ollenkaan. Hän vain kiharsi hiuksiaan. Kai ymmärrätte, en voinut hyväksyä sellaista.
"

Näytelmän kanta-esitys Q-teatterissa oli 21.9.2011.

"Esitys on myös raikkainta, ihastuttavimman kevytotteisinta, terävintä, visuaalisesti omaperäisimmin ajateltua ja haikeimmin hauskinta suomalaista teatteria, mitä olen pitkään aikaan nähnyt. " Maria Säkö, HS, 23.9.2011.

Teksti antaa mahdollisuuksia useisiin ohjaus- ja lavastusratkaisuihin. Rooleja on useita, Q-teatterin tuotanto toteutettiin neljällä nais - ja kahdella miesnäyttelijällä.