Näytelmät > Yökaudet

Yökaudet
Yön kosketus
(The Night Season)

Lenkiewicz, Rebecca

Käännös: Parkkinen Sami

Naisia: 4, miehiä: 3

 

Kennedyn kolme nuorta sisarta asuu Irlannin syrjäseudulla isänsä ja isoäitinsä kanssa. Heidän äitinsä on lähtenyt vuosia sitten, mutta hänen läsnäolonsa tuntuu yhä voimakkaana. Isä istuu illat pubissa palvoen kaunista tarjoilijaa, kun taas viimeisiä elinkuukausiaan viettävä isoäiti hehkuu elämäniloa.

Kun paikkakunnalla aletaan kuvata runoilija Yeatsin elämästä kertovaa elokuvaa, asettuu pääosan esittäjä asumaan perheen luokse. Samaan aikaan vanhin sisarista valmistautuu lähtemään Lontooseen tapaamaan äitiä monen vuoden jälkeen. Tulevien viikkojen aikana rakkaussuhteita syntyy ja kariutuu, ihmiset joutuvat arvioimaan elämäänsä uudelleen ja joutuvat tutustumaan toisiinsa uudella tavalla.

Palava rakkauden kaipuu ja perheen lujat siteet saavat kauniin ilmaisun karheassa ja koskettavassa näytelmässä. Rehevä kieli ja ronski huumori saavat kiehtovan lisämausteen Yeatsin symbolistisesta runoudesta. Tärkeintä antia ovat kuitenkin värikkäät, elävät ja sekoillessaankin sympaattiset henkilöt, joihin niin näyttelijöiden kuin katsojienkin on helppo samaistua.