Kautto, OtsoTyttö tuli

Naisia: 3, miehiä: 3

”Pojan pitäisi haastaa isä, pojan pitäisi päihittää isä että isä voisi asettua vanhuuden lepoon rauhallisin mielin, koska viesti jatkuu, mutta tyttö. Pitää jaksaa olla mies hautaan asti.”

Isän ja tyttären suhde on täynnä tuhansia pieniä ja suuria jännitteitä, avoimia ja ääneenlausumattomia. Tämä näytelmä pureutuu niihin herkkyydellä, huumorilla, voimalla ja ennen kaikkea rakkaudella. Näemme isiä ja tyttäriä matkalla Euroopan halki, kohti tuntematonta määränpäätä. Jotkut isät ovat kuolleet, jotkut tyttäret eivät saaneet koskaan syntyä. Epämääräinen raja tyttöyden ja naiseuden välillä hämmentää, pelottaa ja kiehtoo. Isät joutuvat katsomaan tyttäriään uudella tavalla, epätietoisina siitä voiko heidän suhteensa enää koskaan olla entisenlainen. Tyttöjen on opittava itsenäistymään ja pärjäämään omillaan, mutta lapsuus ja koti eivät koskaan päästä täysin irti.

”Sulla on sydän rikki ja mun pitää hoitaa sua olemalla kaikki naiset ja mitä mä tein: nukahdin ja jouduttiin pois kartalta. Eikö se muka oo symbolista.”

Näytelmä on käännetty ruotsiksi, saksaksi, ranskaksi ja espanjaksi.

 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy ladataksesi näytelmän