Raivio, AnttiSuden hetki

Naisia: 9, miehiä: 6

Mahdollisuus kaksoisrooleihin.

Sakari vaeltaa Vuosaaresta kohti Hakaniemeä ja entistä tyttöystäväänsä Elinaa. Mukanaan hänellä on lyhytelokuva portsarista ja teollisuusvartijasta maailmanlopun jälkeisessä maailmassa. Mutta vähitellen vaikuttaa, että elokuva alkaakin käydä toteen Sakarin elämässä. Matkallaan hän kohtaa mereen ajaneen bussin, häpeästä kutistuneen sisarensa ja hullun yksijalkaisen tytön. Lauri Törni kerää lakikirjoja voidakseen olla yksin ainoa laki. Radiotoimittaja Robi valvoo sitkeästi ja juontaa jatkuvasti vääriä musiikkikappaleita. Kirjoittiko Sakari kaiken tämän itse?

Öinen Helsinki muuttuu apokalyptiseksi unimaisemaksi näytelmässä, joka on sekoitus vaellustarinaa ja painajaismaista näkyä. Sielun ja kaupungin kartoittamattomiin syvyyksiin sukelletaan runollisen kielen ja groteskin huumorin kautta.

”Sinä kuvittelet, että sinä elät jonkun unessa. Omassasi tai jonkun muun. Ja kohta se joku herää ja sanoo: ”Hohhoijaa, se olikin vaan unta.” Sitten kaikki tämä on poissa, kunnes se joku taas nukahtaa. Voi vittu sä olet lapsellinen.”

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy ladataksesi näytelmän