Näytelmät > Saapasjalka ja ihmeellinen papupuu

Saapasjalka ja ihmeellinen papupuu

Sandqvist, Ville - Ollila, Iiro

Kirjoitusvuosi: 2009

Naisia: 3, miehiä: 7

Tämä musiikillinen seikkailunäytelmä yhdistää kaksi klassista satua. Näyttämön täyttää perinteisen sadun kaikki ihmeet myllärin pojasta ja leskiäidistä taikurijättiläiseen ja kuninkaanlinnan loistoon. Musiikin ja äänimaailman teokseeen on luonut Iiro Ollila.

Jaakon oppaana ja illan eläimenä, seremoniamestarina, toimii neuvokas, jopa viekas ja hävytön, siis ei aina niin kunniallinen, mutta tinkimättömän rock/rap & Cat the Cat, ”se, jolla on ne bootsit”. Pelastuuko Jaakon Äiti Taikurin uunista? Kuka ihme on Carabassin Markiisi? Voiko Jättiläinen taikoa itsensä Hiireksi? Onko Prinsessa enemmän kuin Kaunis? Ja kenelle Kissa myy lopussa Saappaansa? Tämä kaikki selviää tässä koko perheen näytelmässä.

Mukaansatempaavat laulut yhdistettynä toimivaan käsikirjoitukseen takaavat sen, että näytelmä pitää otteessaan.
Hanna-Leena Kunttu (Karjalan Maa)

Joensuun kaupunginteatterin uutuus saa katsojat mukaansa. Lapset nauroivat ja huudahtelivat... Näytelmä on selvästi suunntaatu perheen nuorimmille, mutta se ei jätä kylmäksi teini-ikäistä tai aikusitakaan. Siitä pitävät huolen toimiva käsikirjoitus, hauska mukaansatempava musiikki ja värikkäät äänitehosteet. ... koko tuoantoarsenaali on tehnyt täyden kympin suoritukset.
Sari Sudensalmi (Karjalainen)