Ojala, HannaRohkeat

Kirjoitusvuosi: 2006
Naisia: 3, miehiä: 2

Rohkeat sijoittuu pieneen vaihtoehtoiseen terapiakeskukseen saaressa. Se kertoo kolmen nuoren kasvutarinan eräänlaisessa erikoisessa uusperheessä, jonka vanhempina toimii kaksi hengellistä gurua. Pikimustalla huumorilla höystetty teksti esittelee kaksi keskenään mittelöivää omavaltaista terapeuttia sekä uuden terapiamuodon: kehomelodian etsinnän.

Näytelmä kysyy, kuinka paljon pahaa voi sisältyä hyvään ennen kuin se muuttuu pahaksi; kuinka paljon narsismia altruismiin? Mitkä ovat ihmisen mahdollisuudet auttaa ja tulla autetuksi? Entä miten käsittelemme kateutta ja kilpailua lähisuhteissa, ja millä ehdoin rakkaus mahdollistuu? Mitä tapahtuu yhteisössä, jossa kaikki tarvitsevat eikä kellään ole antaa?

Henkistä kasvua kiihkeästi tavoittelevat nuoret joutuvat havaitsemaan, että maailma on eettisesti epälooginen ja että paha saa usein sen palkkion, jonka soisimme hyvälle. Miksi ja milloin ihmeet tapahtuvat? Ympäristössä, jossa paljon saavutetaan varastamalla, nuoret sinnittelevät pitääkseen kiinni omasta äänestään. 

Ihmeitä sisältävä näytelmä käsittelee valtaa ja väkivaltaa sekä toden ja simulaation välistä rajaa teatterin ja terapian kontekstissa.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy ladataksesi näytelmän