Iivanainen, Hilkka-Liisa – Viikka, SallaMyBaby

Kirjoitusvuosi: 2017
Naisia: 3, miehiä: 3

Start up -yritys Glowheadz on kehittänyt palveluita, joilla kuka tahansa voi tilata ihanasti kotia hoitavan MyMom-äidin ja käsistään kätevän MyDad-isähahmon. Yritys on osannut vastata ihmisten tärkeimpiin tarpeisiin teknologian täyttämässä arjessa. Palveluperheen pitää kuitenkin kasvaa, ja suurin läpimurto on vielä tekemättä. 

Osakkaiden omat toiveet nousevat pintaan: millainen olisi täydellinen perhe? Onko työ Glowheadzissa kuin olisi osa isoa perhettä? Entä jos joku haaveileekin omasta, oikeasta lapsesta?

Uusi palvelu saa nimekseen MyBaby. Sen avulla ihminen voi saada kokemuksia vanhemmuudesta ilman raskasta vastuuta, oman lapsen ilman elämänmittaista sitoutumista. Glowheadz räätälöi jokaisen MyBabyn asiakkaiden toiveiden mukaan. Toimiiko uutuuspalvelu lopulta paremmin kuin perinteinen perhe?

​MyBaby on komedia tulevaisuudesta, jossa kukaan ei ole koskaan yksin ja aivan kaikki jaetaan, myös lapset. Se on kertomus työporukasta, joka päättää mullistaa käsitykset perheestä ja vanhemmuudesta.

"MyBabyn jälkeen täytyy hetken ajan miettiä, mitä oikein näki ja koki. Ainakin on huutonauranut useamman kerran."

"MyBaby kiinnittyy ihmisen perustarpeisiin niin tiukasti, että sen kirvoittama nauru ei oikeastaan ole ollenkaan vapauttavaa, pikemminkin se paljastaa pelkoja ja tabuja. Se näyttää ihmisten ominaisuuksia, jotka halutaan siivota pois silmistä ja mielistä, mutta jotka tekevät meistä ihmisiä."

Maria Säkö, Helsingin Sanomat