Laaksonen, HeliLukkosulaa ja lumpeenkukkia

Kirjoitusvuosi: 2007
Naisia: 2, miehiä: 2

Näytelmä on ilmestynyt kirjana ja ladattavissa myös nettikirjastostamme.

Tekstistä on saatavana myös pohjoisen Suomen murteella kirjoitettu versio.

Näytelmä on kertomus Skytölän veljeksistä, jotka alkavat pitää kännykän kytkynä saamaansa sekatavarakauppaa. Lyhyen olemassaolonsa aikana kaupassa käy vain kaksi asiakasta, rollaattorilla liikkuva mummo Sepe Susi ja iltapäivälehtien riepottelema julkkis Maria del Monte.

Heli Laaksosen runot ovat pullollaan lämminhenkistä huumoria ja hauskoja oivalluksia tutuista asioista. Niitä katsellaan hieman uudesta vinkkelistä niin, että arkipäiväiseen elämäämme tulee lisää ulottuvuuksia, joita eivät totutut rajat kahlitse. Tällainen on myös Laaksosen esikoisnäytelmä... Näytelmän tehot perustuvat ... ennen muuta hauskaan sanailuun ja sympaattiseen tunnelmaan.

Näytelmän henkilöitä Laaksonen kohtelee runoistaan tutulla syvällä ymmärtämyksellä ja sydämellisyydellä. He ovat kaikki tavalla tai toisella maailman kolhimia, eivätkä heidän tekonsa - hyvästä tarkoituksesta huolimatta - ehkä aina osu oikeaan maaliin, mutta juuri siksi he ovatkin niin inhimillisiä.

Irmeli Haapanen (Turun Sanomat)

Laaksosen esikoisnäytelmä vastaa huutoonsa. ... Se on parhaimmillaan täyttä verbaaliakrobatiaa, hauska ja virkistävä, täynnä laaksosmaisesti kehittyvää surumielistä ihmissuhdekomiikkaa...
Kirsikka Moring (Helsingin Sanomat)

Kantaesitys Tampereen Työväen Teatterissa 10.1.2008 ja Tampereen Teatterissa 16.1.2008.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy ladataksesi näytelmän