Lipasti, Roope – Vuorinen, JuhaLinnan juhlat

Kirjoitusvuosi: 2017
Roolit yhteensä: 7

Hannu haluaa presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle. On aina halunnut. Joka vuosi hän katsoo televisiosta kättelyseremoniaa, kunnes viimein alkaa tapahtua.

Asiat eivät kuitenkaan mene niin kuin itse haluaa. Vuoteen 2017 kasautuu epäonnea: Maria jättää Hannun, koti menee, työt loppuvat, teini-ikäinen tytär karttelee… Kun Hannu horjuu katonreunalla, kuvioihin astuu Mikko, persoonallinen personal trainer. Mikon tiedustellessa Hannun suurinta haavetta vastaus on jo huulilla.

Kun satavuotiaan Suomen synttärit lähenevät, Mikon kierrokset kiihtyvät. Maria ihmettelee muuttunutta Hannua, tämä entistä vaimoaan. Kuka pääsee juhliin, mitä haaveet maksavat, kuka heiluttaa ketä?

Linnan juhlat on tragikomedia keski-ikäisestä ja -luokkaisesta Hannusta, joka pohtii elämän monimutkaisuutta. Jos elämän peruspilarit horjahtavat kumoon yksi kerrallaan, ei ole aivan sama, ken vierelläsi käy.

Suomalaiset ovat hyvin paradoksaalista kansaa: ihmiset keskittyvät nykyään itseensä ja palkkaavat personal trainereita enemmän kuin koskaan, ja silti elämänhallinta karkaa käsistä.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy ladataksesi näytelmän