Macdonald, SharmanJulian varjossaRomeo ja Julia 2(After Juliet)

Naisia: 7, miehiä: 5
  • Käännös: Anni Haapanen - Emilia Karjula (2010)

Tämäkö on rakkaus? / Hänen päänsä olkaasi vasten, / sinun käsivartesi hänen ympärillään. / Ja tämäkö on kuolema? / Pakko olla kuolema. / Uni on hellempää. / Näin, kun äiti kuoli. / Mutta tämä on erilaista. / Kylmempää. / Kipeää. / Hän valtasi koko mielesi. / Et koskaan ajatellut minua. / Et kertaakaan. / Rakastin sinua niin paljon. / Vailla vastarakkautta en saa nyt surra. / Minulle ei myönnetä lesken kyyneleitä. / En tunne teitä.

Julia ja Romeo ovat kuolleet, mutta joukko nuoria Capuleteja ja Montagueita ovat jääneet jatkamaan tarinaa. Mennäkseen eteenpäin, täytyy heidän tehdä rauha toistensa ja itsensä kanssa. Osa on auliimpia jättämään menneet taakseen ja toiset taas eivät haluaisi haudata sotakirvestä. Näytelmän päähenkilö on Rosaline Capulet, Julian serkku, jonka Romeo hylkäsi rakastuessaan Juliaan. Rosalinella olisi eläviä kosijoita, mutta hän keskittyy kaunoihinsa menehtyneitä kohtaan. Nuoret seuraavat jännityksellä kaksoisitsemurhan jäljiltä käytävää monipäiväistä oikeudenkäyntiä, johon viitataan puheiden ja huhujen kautta.

Teos sijoittuu shakespearelaisen ja modernin tyylin välimaastoon siten, että se on etenkin nuorelle nykykatsojalle helpommin lähestyttävä ilman, että kieli taipuisi tunnistamattomaksi.

Teksti kuuluu Ison-Britannian Kansallisteatterin hankkeen piiriin, jossa työstettiin tekstejä, joissa on erityisesti nuorille soveltuvia rooleja. Henkilöt ovat pääasiassa 16-vuotiaita, joten teos soveltuu hyvin nuorisonäyttämöille. 

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy ladataksesi näytelmän