Näytelmät > Ihanat naiset rannalla

Ihanat naiset rannalla
(Underbara kvinnor vid vatten)

Fagerholm, Monika - Salo, Elisa

Kirjoitusvuosi: 2015

Naisia: 7, miehiä: 6

Eletään 1960-lukua, viattomuuden ja optimismin aikaa. Thomas on poika jolla on aivan erityiset vanhemmat: jazzia rakastava isä Kajus ja kaunotar-äiti Bella, joka ennen perheen perustamista on ollut ihan oikea vedenneito - Linnanmäen pallonheittokojussa. Talvisin perhe asuu kaupungissa kerrostalossa. Mutta kun kesä koittaa muutetaan kesäparatiisiin Suomenlahden saaristoon.

Thomasin, Bellan ja Kajuksen lomanvietto mullistuu, kun Amerikassa asunut Enkelin perhe muuttaa naapurimökkiin, tuoden mukanaan tuulahduksen suuresta maailmasta. Bella ystävystyy perheen äidin, Rosa Enkelin kanssa, löytäen uskotun jonka kanssa haaveilla ja vaihtaa ajatuksia. Thomas tutustuu Renée-tyttöön, ikätoveriinsa. Enkelin perheen isä Gabbe iskee silmänsä Bellaan.

Elämä kesäparatiisissa on ihanaa: joutilaisuutta, aurinkoa ja huolettomuutta. Mutta idyllin alla piilevät jännitteet ja ristiriidat. Aikuiset ja lapset leikkivät leikkejään, tulevat iholle ja vetäytyvät, rajojaan tutkien. Lopulta Bella tekee ratkaisun elämänmuutoksesta.