Näytelmät > I love you because

I love you because

Cunningham, Ryan - Salzman, Joshua

Käännös: Helsingin Yliopiston kääntäjäopiskelijat (2011)

Naisia: 3, miehiä: 3

Marcy ja Austin eivät etsineet romanssia. Kumpikin yritti toipua pieleen menneestä suhteesta ja löytää täysin väärän ihmisen, jonka kanssa viettää aikaa ennen sen oikean tapaamista. Mutta entä jos se väärä ihminen onkin juuri se oikea? Uskaltaako kumpikaan laskea suojauksensa ja ottaa riskin? Se ei ole helppoa, kun yksimielisyyttä ei synny edes siitä, millaisena kahvi pitää juoda.

Nykypäivän New Yorkiin sijoitettu muunnelma Ylpeydestä ja ennakkoluulosta on hilpeä ja tarttuva hyvän mielen musikaali, joka saa kyynisemmänkin katsojan uskomaan aitoon rakkauteen. Pienimuotoinen näytelmä ei vaadi suurta näyttämöä tai budjettia, vaan vetoaa sympaattisilla henkilöillään ja lauluilla jotka välittävät osuvasti niin huumorin kuin syvät tunteetkin.

I love you because -musikaali on Aamulehden toimittaja Jussi Suvannon mukaan  "rento ja sympaattinen hyvän mielen näytelmä". Hän jatkaa:

"I Love You Because kuvaa nuorten newyorkilaisten parin etsintää hauskalla, tilannekomediamaisella otteella. Sen henkilöt yrittävät toipua sydänsuruista etsimällä aivan väärää kumppania, jonka seurassa päästä erosta yli.[...]Joshua Salzmanin musiikki on taitavaa, kaunista ja svengaavaa.. "AL, 9.9.2011.

Näytelmä sai ensi iltansa OFF-Broadwaylla 2006 ja Suomen kantaesityksensä Tampereen Teatterissa 7.9.2011.