Egner, Thorbjörn – Hartman, ChristianHyppelihiiri Myökkipyökkimetsässä(Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen)

  • Käännös: Kivikk'aho, Eila (1964)

Metsässä seikkailua, mukava seurue ja päihitettävät pelot - soittoniekka Hyppelihiiri, vaarallinen kettu, ahkera hiiri, jänöliini, piikkisika, pöllö, kolme oravanpoikaa, viisi pientä tanssihiirtä ja maatalon vahtikoira Hannibal…

”Myökkipyökkimetsä on pienoismaailma eriasteisine ristiriitoineen ja pikku tapauksineen, jotka toisinaan hienokseltaan muistuttavat ulkomaailmaa. Näytelmän henkilöt on yksinkertaisin keinoin puettu muituttamaan metsän eläimiä, mutta niiden puuhissa ja tuumailuissa on inhimillisiäkin piirteitä. Martti Metsähiiri on kelpo uurastaja, hyvä yhteiskunnan jäsen, hänen ystävänsä Hyppelihiiri vähän monimutkaisempi luonne, hän on taiteilija, soittoniekka, joka näkee senkin mitä hyötyä hyödyttömästä on. Mikko on sitä äänekästä kettujen lajia, joka saa yhteisössään suuria aikaan, kunhan hänen voimansa vain suunnataan oikeisiin uomiin. Karhuvaari perheineen on jäyhän leppoisuuden perikuva – leppeä suurpiirteisyys.”

Suositun norjalaisen lastenkirjailija Thorbjorn Egnerin (s. 1912) teoksista tunnetaan Suomessa erityisen hyvin Kasper, Jesper ja Joonatan – Kolme iloista rosvoa. Egner on toiminut myös lavastajana ja kuvittajana.