Westö, KjellDet hjärta man har

Kirjoitusvuosi: 2008
Naisia: 3, miehiä: 3

Det hjärta man har käsittelee – muun muassa – sitä mihin nimi jo viittaa: sitä, kuinka yritämme oppia hyväksymään ja jopa rakastamaan siitä huolimatta, että ihmissydän on harvoin niin puhdas kuin toivoisimme.

Se on puhenäytelmä, jossa musiikilla ja lauluilla – ja rakkaudella niitä kohtaan – on suuri merkitys, sillä useimpia kertomuksen henkilöistä on siunattu musiikillisella lahjakkuudella. Toinen kysymys on sen sijaan, kuinka he ovat käyttäneet lahjakkuuttaan ja sovittaneet sitä elämän muihin vaatimuksiin.

Suomen kielessä on sanonta: laulujen lunnaat, ja siitä kaikessa onkin ehkä kyse: mitä laulut saavat maksaa tai mitä ne maksavat, halusimme tai emme…

Kuusi ihmistä, kolme naista ja kolme miestä, kolme eri sukupolvea. Heitä yhdistävät suvun, rakkauden ja ystävyyden siteet, mutta myös muisto eräästä, joka on kuollut vuosia sitten. Monet henkilöistä ovat saaneet tai ovat saamassa paljon, mutta elämä on myös tahrannut heitä. Vai ovatko he kenties tahranneet itse itsensä? Siinä tapauksessa – mitä se on maksanut?
Kjell Westö

Kantaesitys Svenska Teaternissa 14.11.2008

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy ladataksesi näytelmän