Näytelmät > Auringon polttamat

Auringon polttamat
(Burnt by the Sun)

Flannery, Peter

Käännös: Kaskinen, Teemu

Naisia: 6, miehiä: 10, avustajia

On kaunis kesäinen päivä vuonna 1936 huvilassa Moskovan lähellä. Neuvostoupseeri, eversti Kotov perheineen asuu vaimonsa Marusjan lapsuudenkodissa, jossa mummot muistelevat vanhoja aikoja ja toisaalta Kotovin 10-vuotias tytär Nadja ihailee isäänsä ja pioneereja. 50-vuotias eversti on talonpoikainen, karskikin, mutta myös kaikkien tuntema kansallissankari. Miestään parikymmentä vuotta nuoremman Marusjan perhe taas on vanhaa yläluokkaa ja musiikkisukua, joka on neuvostovallankumouksessa menettänyt merkityksensä. On kuitenkin kesä, uidaan ja saunotaan

Yhtäkkiä kylään saapuu Marusjan nuoruudenrakastettu, pianisti Mitja. Kotovia lukuun ottamatta kaikki ilahtuvat. Soitto soi ja laulu raikaa - mutta mikä toi Mitjan takaisin? Ja ennen kaikkea mikä hänet sai lähtemään pois yksitoista vuotta aiemmin?

Auringon polttamat perustuu Nikita Mihalkovin samannimiseen elokuvaan ja Nikita Mihalkovin ja Rustan Ibragimbekovin käsikirjoitukseen. Se on traaginen tarina Stalinin vainoista, valheista ja salaisuuksista. Kenen lupauksiin voi luottaa isä aurinkoisen poltteessa?