Ajankohtaista > Arkisto 2022

Sanni Martiskainen aloittaa näytelmävälittäjänä

2022

 

Sanni Martiskainen on aloittanut Nordic Drama Cornerin näytelmävälittäjänä. Sanni on NDC:n asiakkaille ja kirjailijoille tuttu jo ennestään, koska hän on aikaisemmin ollut agentuurin talous- ja sopimuskoordinaattorina.

- Minusta on hienoa jatkaa töitä Drama Cornerilla ja olla jatkossakin yhteydessä maan hienoihin teatterintekijöihin ja tutustua uusiin näytelmiin, Sanni kuvailee uuden työnkuvan alkufiiliksiä.

Sannin tavoittaa ma-to sanni.martiskainen@dramacorner.fi tai puh. 0406876987.

Lea-palkinto Minä, askartelijalle

2022

Leea Klemolan ja Rosa-Maria Perän näytelmä Minä, askartelija on voittanut vuoden 2021 parhaan kotimaisen näytelmän Lea-palkinnon. Näytelmä kantaesitettiin Q-Teatterissa 23.9.2021. Palkinnon jakaa Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry, ja voittajan valitsi raati johon kuuluivat Hanna Helavuori, Marie Kajava ja Veikko Nuutinen. Raati kiitti näytelmän lämmintä ja ronskia huumoria, ja sen henkilöhahmoja, joita ei ole rakennettu normien mukaisesti. Tekstiin on kirjoitettu kokonaisvaltaisesti tuntevaa ja aistivaa ruumiillisuutta.

Näytelmäkulma onnittelee!

 

Ukraina näyttämöille -tapahtumassa mukana 17 harrastateatteria

2022

Ukraina näyttämöille -tapahtumaan 21.–27.11.2022 osallistuu yhteensä 17 harrastajateatteria

Ukrainalaisten näytelmäkirjailijoiden kirjoittamia esityksiä nähdään teemaviikon aikana yhteensä 21 kappaletta. Kaikki tapahtumassa ennakkoon tarjolla olleet tekstit tulivat valituiksi teatterien ohjelmistoihin. Mukana olevat teatterit ja näytelmät löytyvät Työväen Näyttämöiden Liiton sivuilta.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Työväen Näyttämöiden liitto, Suomen Harrastajateatteriliitto, Finlands Svenska Ungdomsförbund ja Nordic Drama Corner. Tapahtuman toteuttamista tukee European Cultural Foundation.

Lisätietoja: mikko@tnl.fi tai sanna.saarela@shtl.fi tai harrastajat@dramacorner.fi.

Korjaamolle kuunnelmapalkinto Virossa

2022

Mika Myllyahon Korjaamo-näytelmän pohjalta sovitettu kuunnelma on saanut arvostetun virolaisen palkinnon. Pohjois-Viron näkövammaisten liitto myönsi vuosien 2020-21 parhaan kuunnelman palkinnon Tamur Tohverin sovittamalle ja ohjaamalle kuunnelmalle Garaaž. Kuunnelma esitettiin Viron radiossa vuonna 2020.

Raati kehui Garaažin vahvaa inhimillistä painotusta ja taitavaa äänisuunnittelua. Tohver sai myös parhaan ohjauksen palkinnon.

Korjaamo kantaesitettiin Suomen Kansallisteatterissa vuonna 2018.

Poikakoodi ja Minä, askartelija Lea-ehdokkaina

2022

Kati Kaartisen näytelmä Poikakoodi ja Leea Klemolan ja Rosa-Maria Perän näytelmä Minä, askartelija ovat ehdolla vuoden 2021 parhaan kotimaisen näytelmän Lea-palkinnon saajaksi. Voittaja julkistetaan Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n Lea- ja Sylvi-palkintogaalassa 25.11.

Poikakoodi sai ensi-iltansa Tampereen Työväen Teatterissa 16.9.2021. Raadin mukaan Poikakoodi päivittää perhenäytelmän muodon tähän päivään ja tarjoaa myös näyttelijälle runsaasti aineksia roolihenkilön rakentamiseen.

Minä, askartelija kantaesitettiin Q-Teatterissa 23.9.2021. Raati kiitti tekijöitä erityisesti näytelmän henkilöhahmoista, joita ei ole rakennettu normien mukaisesti. Elämää ja ihmistä kuvataan kaikessa rikkinäisyydessään arvokkaasti, mikä tuo näytelmään autenttisuutta ja antaa toivoa.

Ukraina näyttämöille

2022

Hyvää Ukrainan itsenäisyyspäivää!

Harrastajateatterien Ukraina näyttämöille -tapahtuma järjestetään 21.-27.11.2022. Tapahtumaan osallistumalla Suomen teatteriharrastajat voivat ottaa osaa ja samalla tutustua ja tutustuttaa katsojia ukrainalaisiin näytelmiin. Tapahtumassa tutustutaan Ukrainaan muunkin kuin sotauutisoinnin kautta ja lähetämme rauhaa, voimaa ja kulttuurista tukea Ukrainaan.

Lisätietoja.

Laadukkaita kantaesityksiä alkusyksyssä

2022

Teatterisyksy käynnistyy monien hienojen koti- ja ulkomaisten näytelmien kantaesityksillä. 31.8. nähdään Turun Kaupunginteatterissa Pasi Lampelan uutuusnäytelmä Kunnia. Tampereen Työväen Teatterissa taas saa 20.9. ensi-iltansa Anne Rautiaisen sovitus klassikkoelokuvasta Berliinin taivaan alla. Myös musikaalirintamalla nähdään ensiluokkaisia teoksia ensi kerran Suomessa: Helsingin Kaupunginteatterin Priscilla - Aavikon kuningatar räjähtää lavalle 25.8. ja Tampereen Teatterin koskettava Anastasia näkee päivänvalon 3.9.

Hyvää kesää!

2022

”Niin myös tämä elämä, kaukana maailmasta, löytää puista ääniä ja puron solinasta kirjoja, saarnoja kivistä ja kaikkialta hyvää.”

William Shakespeare: Kuten haluatte

Suomennos Kirsti Simonsuuri

Näytelmä nähtävissä Suomenlinnan kesäteatterissa 31.8. asti.

Hyvää, solisevaa kesää kaikille toivottaa

Nordic Drama Corner

Viikan Aukko festivaaleilla Kööpenhaminassa

2022

Salla Viikan palkittu Aukko-näytelmä on valittu kööpenhaminalaisen Grob-teatterin Pink Pavilion -lukuteatterifestivaalin ohjelmistoon. Uutta kansainvälistä draamaa esittelevä festivaali järjestetään 8.-10.6., ja näytelmästä kuullaan siellä puolen tunnin ote. Muita festivaalin kirjailijoita ovat tanskalainen Niels Henning Krag Jensby, haitilais-ranskalainen Jean d'Amérique ja israelilais-saksalainen Sivan Ben Yishai.

Nordic Drama Corner Oy - Palvelukysely 2022

2022

Nordic Drama Corner palvelee teattereita välittämällä näytelmiä, esitysoikeuksia ja näihin liittyvää tietoa.

Haluamme kehittää Nordic Drama Cornerin palvelua. Vastaathan kyselyyn, jotta tiedämme, miten voimme auttaa teitä parhaiten. Voitte myös välittää kyselyn organisaatiossanne muille, jotka ovat yhteydessä yritykseemme. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 5 minuuttia, ja vastausaikaa on 15.6.2022 asti. Vastauksia käytetään yrityksen palveluprosessien kehittämiseen, eikä vastaajan henkilötietoja tai vastauksia välitetä eteenpäin ulkopuolisille tahoille. Vastaukset käsitellään nimettöminä. Palautteen voi halutessaan lähettää myös suoraan osoitteeseen office@dramacorner.fi tai kenelle tahansa Nordic Drama Cornerin henkilökunnasta.

Vastaathan seuraaviin kysymyksiin, jotta tiedämme, missä onnistumme ja missä tulee parantaa:

https://fi.surveymonkey.com/r/HGR3P9X

Onnistuneeseen yhteistyöhön jatkossa pyrkien,

Nordic Drama Corner

Sidor