• Minä koko ajan toivoin että tapahtuis jotain hirveetä, että kaikki romahtais, että jouduttais taas tappamaan hirvi ettei kuoltais näläkään ja hakkaamaan ite reikä avantoon että sais vettä. Että minua tarvittais. Ja että minä tarvisin teitä.

    Leea Klemola
    Jessikan pentu
  • Joo, on kivoja, pieniä, järkeviä keskivertotunteita. Mut niissäkin on aina kaks puolta. Vastakohtien samanaikasuus. Sä oot kehittäny kompromissimaailman, jossa sun ei tarvi ottaa kantaa minkään puolesta.

    Juha Jokela
    Fundamentalisti
  • Tämä tapahtuu Pohjantähden alla. 

    siellä on pakkanen ja rakkaus menetetty, 

    järvet jäässä ja suupielet veressä.

    Jussi Moila
    Veitset leikkaa ilman
  • Miten se on mahdollista?

    Että se kaikkein läheisin on ollut sinulle suurempi arvoitus kuin kelle tahansa ohikulkijalle, leivänmyyjälle, kampaajalle, tai kadunlakaisijalle.

    Laura Ruohonen
    Kuningatar K
  • Voiko taide muuttaa todellisuutta? 

    Milloin viimeksi lohdutit toista? 

    Haluatko lahjan? 

    Pidätkö ketsupista? 

    Tykkäätkö ajaa kovaa?

    Saara Turunen
    Broken Heart Story
  • Tiedättekö mistä kaikki johtuu: unelmista. Unelmat pyörittävät maailmaa. Unelmat tekevät ihmiset nerokkaiksi, mutta myös hulluiksi. Unelmat voivat viedä järjen nuorelta kapearaiteiselta tytöltä.

    Eeva-Liisa Manner
    Poltettu oranssi
  • Mitä me muuta olemme kuin sijaisia toisillemme? Jonain päivänä vain huomaat miten joku toinen näyttelee sinun roolisi ja itse istut naapurisi paikalla...

    Pasi Lampela
    Markiisin unet
  • Tämä ei ole romanttista draamaa. Sinä et ole romanttisen draaman päähenkilö. Tämä on ihan tavallinen päivä ihan tavallisessa valtakunnassa.

    E.L. Karhu
    Prinsessa Hamlet
  • Jäi näköjään tyhjäks tämä minun paperi. No ei kai se haittaa, tuskin se muiden papereihin sekottuu. Tulkaa joku seuraava jo. Kauheeta tämmönen esiintyminen.

    Salla Viikka
    Aukko
  • Puhumattomuus puhdistaa. 

    Se on luonnollista ja ihanaa. 

    Antaa tilaa. 

    Aikaa.

    Arda Salaniemi
    Sarvivälke
  • Sehän meitä ihmisiä yhdistää, että me ei olla täydellisiä. Kaikki me ollaan hiukan surkuhupaista porukkaa.

    Mika Myllyaho
    Korjaamo
  • Mä en voi mennä minnekään. Mä olen aina samassa paikassa. Maa liikkuu, mutta mä pysyn paikoillani. Sitten se tulee ja kysyy että missä mä olen ollut, missä mä taas olen ollut. Mä en tiedä minne mun pitäis mennä.

    Antti Hietala
    Ihanat ihmiset
  • Ootko sä oikeesti hyvä silloin kun sä et muuta voi? Vai vasta silloin kun sulla on vaihtoehtoja ja sä valitset sen mikä on hyvä?

    Kati Kaartinen
    Toisen ääni
  • Mielekkyys syntyy kontrasteista. Valon ymmärtää vain, jos tietää mitä on pimeä. Jollei tiedä mitä katkeruus on, ei tiedä mitä on irtipäästämisen vapaus.

    Veera Tyhtilä
    Deadline
  • Jos mä voisin näyttää miten iso mun rakkaus on, se menis koko maapallon ympäri, ja koko avaruuden ympäri, ja vielä senki ympäri mikä on avaruuden takana, ja mistä ihmiset ei tiedä eikä nää mitään edes satelliitilla. Taivas on niin iso, että sinne mahtuu koko rakkaus. Ihmiseen ei aina.

    Anna Krogerus
    Rakkaudesta minuun
  • Pelolla on oma kanavaverkkonsa, kivulla oma, hulluudella ja masennuksella kaikilla on omansa: niihin kanaviin, niitä kanavia yhä syvemmäksi virtaa kaikki meidän tunteet. Kipu muistaa itseään. masennus muistaa itseään. Ilo kertaa jokaista iloista hetkeä. 

    Otso Kautto
    Kipukynnys
  • Jos keskustelu on sitä, että kaksi miestä istuu vastakkain pitämässä monologia, niin sitten tämä on keskustelua.

    Kari Hotakainen
    Punahukka
  • Anteeks, mä oon puhunu ihan sikana liikaa. No kyl mun tarvii vähän anteeks pyytää ku mä vaan overshareen joillekki ihan tuntemattomille. Okei. Joo. Ei enää anteekspyytelyitä. Ei enää anteekspyytelyitä. Mä voin luottaa myös siihen et te lähette jos teitä ei vittuukaa kiinnosta olla siinä.

    Susi Siriya Orenius
    Räkänokka
  • Sanotaan, että maailmojen yhdistämiseen tarvitaan portinvartija. Joku, jonka suonissa virtaa vielä keijun verta. Puoliksi ihminen ja puoliksi keiju.

    Martta Jylhä
    Young Blood
  • Meillä ei kai ole mitään muuta suuntaa, kun joustaa niin kauan että me lakataan olemasta. Vähän niinku se merenneito, joka muuttu kuplaksi.

    Saaramaria Kuittinen
    Voltti asfaltilla
  • oikeestihan on niin, ettei kukaan tässä maailmassa omista taivaankappaleita ei kannattaisi edes väittää 

    niinpä mä päätin nimetä tähdet uudestaan 

    mul on yhtä suuri oikeus kuin kaiken maailman tähtitieteilijöillä

    Eeva Turunen
    Muutama sana Ullasta
  • Mä en oo siis yhtään väkivaltainen. Hyvien puolella pahoja vastaan niinku kaikki muutkin ja suht hereillä, mutta silti on hetkiä…tarkotan, että inhimilliset perustarpeet eihän ne väisty mihinkään ja onhan ne meillä kaikilla sullakin varmaan just hengittäminen ja luonto…siis tarkotan ihmisluontoa, joka on pohjimmiltaan eläimellinen, välillä jopa bestiaalinen…

    Veikko Nuutinen
    Vanhempainilta
  • Minua kiinnostaa sukeltaminen maailmaan, sitten sukeltaminen sen maailmaan sisällä olevaan maailmaan, sitten sukeltaminen sen sisällä olevaan maailmaan ja sitten mä katselen kaikkien kalvojen läpi niin, että mä näen ne kaikki maailmat samanaikaisesti toistensa ympärillä ja sisällä ja.... Sellainen minua viehättää. Saatteko te kiinni?

    Marjo Niemi
    Norminäytelmä
  • Opetellaan lukemaan? Niin sekin on tärkeää, osaa sitten lukee keittokirjaa ja sarjakuvia.

    Katja Krohn
    Iso paha susi
  • Siispä jokainen ihminen on lähempänä asiantuntijuutta myöntäessään, että itse asiassa hän ei tiedä mitään. Tuntemisen mahdollistaa aistit ja vain niiden läpi me voimme todella tietää, jos silloinkaan.

    Ruusu Haarla
    Seksiesitys
  • Tämä saarna on niille jokka laumana vaeltaa onneaan essimäsä 

    jokka ei tierä mistä sen onnen löytää 

    jokka suuresa häräsään tekee vääriä ratkaisuja 

    jokka issensä löytää hirviästä myllystä joka 

    jauhaa ja jauhaa ko 

    helevetin sampo 

    joka tekee ihimisistä 

    yksinäisiä ja aatteettomia 

    Ari-Pekka Lahti
    Sydänmaa
  • Minä suljen nyt silmäni ja avaan sydämeni kykyjeni ja voimieni mukaan, ja annan kaiken sen rakkauden, mikä minun sisälläni on, virrata vapaana. Ja kaiken sen rakkauden, joka minulle annetaan, joka ulkopuoleltani tulee, myös virrata vapaana. Sillä, mikä jostain lähtee, myös jonnekin päätyy.

    Kristian Smeds
    Jääkuvia
  • Minulla on aina ollut matkalaukku valmiina, mutta piilossa. Että ei näyttäisi siltä, että pakomatkaa suunnitellaan.

    Sofi Oksanen
    Puhdistus

Miten se on mahdollista? Että se kaikkein läheisin on ollut sinulle suurempi arvoitus kuin kelle tahansa ohikulkijalle, leivänmyyjälle, kampaajalle, tai kadunlakaisijalle.

Laura Ruohonen
Kuningatar K
#maailmanparhaitanäytelmiä
​​

Uutuuksia

Moulin Rouge! Musikaali

Helsingin Kaupunginteatterin syksyn 2024 suurmusikaali on Moulin Rouge! Musikaali. Oscar-palkittu eeppinen klassikkoelokuva herää henkiin, ja sykkii elämää Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Moulin Rouge! Musikaali räjäyttää tajuntasi, stimuloi kaikkia aistejasi ja kietoo sinut ennenkokemattoman hekumalliseen kimallukseen. Visuaalinen spektaakkeli ja intohimoinen rakkaustarina sisältää popmusiikin historian suurimpia hittejä.

Neiti Marple ja tuijottava katse

Dekkarikuningatar Agatha Christien rakastettu etsivä ratkaisee TTT:ssä! Jännitys, kuiva brittihuumori ja koukeroiset ihmissuhteet kohtaavat yllättävässä rikostarinassa.

Tiranan sydän

AD Satu Kemppainen, kuvaaja Otto-Ville Väätäinen


Kantaesitys Finlandia-palkitun Pajtim Statovcin romaanista tuo näyttämölle Bujarin karun elämäntarinan, joka kuljettaa läpi vaihtuvien maiden ja identiteettien.   

Vielä yksi tarina. Albaanien historiastako? Vai minun perheeni tarina? Tarina minusta ja Agimista. Miehestä ja naisesta sisälläni. Vai häpeästä ja tästä loputtomasta pakomatkasta? Tiedäthän, että mitä enemmän kerron, sitä enemmän valehtelen.  

Bujarin tarina on palasina ympäri maailmaa. Se alkaa Albaniasta, jossa kommunistinen diktatuuri romahtaa, isä kuolee ja ystävä Agim elää väärässä sukupuolessa. Bujar ja Agim karkaavat länteen rakentamaan parempaa elämää, mutta unelmat pysyvät tavoittamattomissa, vaikka heidän uhraustensa paino kasvaa. Elämä kuljettaa Bujarin vaihtuvien maiden, ihmisten ja roolien kautta lopulta Suomeen.

Steven Moffat: Yllätysvieras

Kuvaaja Janne Mikkilä

Yllätysvieras on terävästi hauska, tunnistettava ja ratkiriemukas komedia. Se näyttää hulvattomalla tavalla, mihin liiallinen kohteliaisuus voi meidät ajaa ja millaiset seuraukset saattavat olla, kun ei kehtaa sanoa.

Sébastien Castro: Loistojuttu!

Kaksi vuoden 2023 Molière-palkintoa voittanut näytelmä (mm. Paras komedia) tarjoaa täpäriä tilanteita, valkoisia valheita sekä nerokkaasti kirjoitettuja juonenkäänteitä!

David Adjmi: Marie Antoinette

 

- Aikansa suurin superjulkkis, joka tiputettiin jalustaltaan kovaa ja kolinalla (eli katkaiskaa sen akan kaula!).

Kuopion Kaupunginteatterin näyttämöllä nähdään anarkistista epookkidraamaa, johon on lisätty street dance -koreografiaa eli tiedossa on mukaansatempaavaa menoa ja aitoa ihmetystä. Versaillesin hovi ei ole koskaan näyttänyt tältä ja vallankumous saa katsojan niskakarvat pystyyn. 

Sofi Oksanen: Mansikkapaikka

Arda Salaniemi: Sarvivälke

Veera Tyhtilä: Valkoinen Perkele

Suzie Miller: Prima Facie

Stefano Massini: Eichmann - mistä yö alkaa

Alice Birch: Erään itsemurhan anatomia

Salminen - Lundán - Järvelä: Katrina

Jez Butterworth: Jerusalem

Kaurismäki - Kuosa: Varjoja paratiisissa

Samuel D. Hunter: Kierros

Erin Shields: Kadotettu paratiisi

​​

Ajankohtaista

Mika Myllyahon suosittu komedia Kaaos saa Ukrainan kantaesityksensä. Jura Zubin kääntämä näytelmä tulee ensi-iltaan Luhanskin draamateatt...