Tremblay, JenniferLista(La Liste)

Kirjoitusvuosi: 2010
Naisia: 1
  • Käännös: Lounatvuori, Reita (2018)

Tahraton keittiö.

Keittiössä on nainen, kolmen lapsen äiti, perfektionisti, jonka kodin ja lasten hoito sujuu mainiosti tehtävälistojen laatimisen avulla.

Muutto maaseudulle oli naisen oma toivomus, oma ihannekuva perheidyllistä, mutta hän ei viihdykään uudessa kotikylässä. Talo seisoo keskellä kuivaa, hengetöntä peltomaisemaa, eikä kylässä ole yhtäkään sukulaissielua. Kaiken lisäksi naapurissa asuu Camilla, raskaana oleva, boheemi äiti, jonka kaoottinen elämäntapa ja neljä kuritonta lasta vasta ärsyttäviä ovatkin.

Mutta kun Camilla kuolee pian viidennen lapsensa synnytyksen jälkeen, nainen järkyttyy. Olisiko hän voinut estää sen?

Lista on terävänäköinen tarina listojen laatimisesta ja siitä, miten oleellinen ja arkinen ovat salakavalasti toisiinsa sidottuja. Haikean koominen näytelmä kertoo ystävyydestä, äitiydestä, menetyksistä, sattumista ja vastuusta.

”Listojen seuranta on vaativaa puuhaa. Yhden listan kaikki kohdat eivät ole yhtä tärkeitä. Olen ihan kohtuuton. Listat venyy loputtomiin. Niihin tulee ylimääräisiä pallukoita. Siis tehtäviä jotka hoituisivat ilmankin. ”Pyykit” esimerkiksi on ylimääräinen pallukka. Pyykit on pestävä joka tapauksessa.”

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy ladataksesi näytelmän