Tähti, Pirjo-RiittaPrinsessa Rosa Ruusunen

Naisia: 10, miehiä: 6

Vanha kunnon satu Prinsessa Ruususesta on puhjennut uuteen kukkaan tässä Pirjo-Riitta Tähden kirjoittamassa näytelmässä, jonka laulut on säveltänyt Seppo Wahl. Sadun kantaesitys Lahden Kaupunginteatterissa on saanut ihastuneet arvostelut:

Miksei tällaista tehty silloin, kun minä olin lapsi? Se oli ensimmäinen ajatukseni, kun esirippu aukeni ja mahtava linna paljastui sen takaa Lahden kaupunginteatterin Juhani-näyttämöllä. Toivomisen varaa eivät jättäneet sen enempää puvut, valot kuin sirkusnumerotkaan: Prinsessa Rosa Ruusunen on näyttävä satushow, jossa ei ole säästelty.
...aikuisillekin riitti ajateltavaa. Jotenkin hauskasti puhutteleva oli viimeisen laulun slogan "Rakkauden päästöillä ilmasto puhdistetaan".

Kaiken kaikkiaan Prinsessa Rosa Ruusunen on hieno satunäytelmä, jossa teatterin keinoja on hyödynnetty hyvin. On piristävää nähdä konstailematonta teatteria, josta huokuu se, että tekijät itsekin ovat halunneet mennä mukaan satuun... Toivottavasti näytelmän esittäminen jatkuu Juhani-näyttämön remontin jälkeen. Tälle show'lle riittäisi katsojia varmasti pidempäänkin.

Saara Harju (Etelä-Suomen Sanomat)

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy ladataksesi näytelmän

Kirjailijan muut teokset