Ajoissa liikkeelle

 Esityslupa on syytä pyytää hyvissä ajoin ennen harjoitusten aloittamista. 

On hyvä varautua siihenkin, että lupaa ei saa. Kaikkiin näytelmiin, varsinkaan ulkomaisiin ei ole mahdollista saada harrastajaoikeuksia.

Esityslupaa haetaan täyttämällä Esityslupapyyntö nettisivujemme Lomakkeet-osiossa. Esityslupapyyntö on esittävää ryhmää sitova toimenpide, joka käynnistää Näytelmäkulmassa luvan hankkimisen oikeudenhaltijoilta.Esityslupapyyntölomake on syytä täyttää mahdollisimman tarkasti.

Esitysluvan käsittely voi viedä useita viikkoja, jopa kuukausia. Esityssopimuksen tulisi olla voimassa harjoitusten alkaessa. Kesätuotantoissa harrastajateattereiden tulisi olla yhteydessä ja hakea esityslupaa viimeistään tammikuun loppuun mennessä, mieluiten jo edellisen vuoden lopussa tai syksyllä. Erityisesti ulkomaisten musikaalien kohdalla teattereiden tulisi olla yhteydessä viimeistään kuusi kuukautta ennen harjoitusten alkua, sillä sopimusneuvotteluissa kestää yleensä kauan eikä oikeuksia välttämättä saa.

Mahdollisista muutoksista ja produktion peruuntumisesta on ilmoitettava välittömästi. Myöhemmin tulleita peruutuksia emme useimmiten voi ottaa huomioon, vaan joudumme perimään ryhmältä sopimusten edellyttämät korvaukset.

Jos kaipaat neuvoja sopivan teoksen löytymisessä tai valitsemasi teoksen esitysoikeuksissa, ole yhteydessä harrastajat@dramacorner.fi tai 0451060210.