Näytelmät > Kuka kukin on

Kuka kukin on

Hotakainen, Kari - Lehtola, Juha

Kirjoitusvuosi: 2009

Naisia: 4, miehiä: 7


Arkistotoimittaja Särkijärvi saa tehtäväkseen haastatella Severi Petäjää, Suomen viisainta miestä. Petäjä vain ei ole sanonut enää vuosiin mitään omaperäistä. Mutta Särkijärvi itse onkin Fjodor Dostojevski, 182-vuotias kirjailija. On hänen vuoronsa antaa vastaukset polttaviin kysymyksiin ja antaa Suomelle jokin suunta. Samaan aikaan mikrotukihenkilö Jontte yrittää auttaa Vladimir Putinia, joka on hukannut Tsetsenian. Toimituspäällikkö Rinkinen taas hukkaa elämänsä ja etsii sitä tuulipusakan vasemmasta taskusta.

Veitsenkevyt ja höyhenenterävä aikalaiskomedia näyttää paikkaansa etsivän kansakunnan, joka janoaa neroa kertomaan heille totuuden – kunhan se vain on sellainen, jonka he haluavat kuulla. Hotakaisen ja Lehtolan pistävän tarkat huomiot nykyhetkestä ilmaistaan niin vinolla huumorilla, että se lopulta alkaakin näyttää suoralta ympäröivään maailmaan verrattuna.

Ihan hyvä kuulla sun mielipiteitä, mutta nyt turpa kiinni. Mutta se vielä selvennettäköön, että arvostan mielipiteitäsi, en vain halua kuulla niitä.

Kantaesitys Suomen Kansallisteatterin suurella näyttämöllä 25.2.2009 Juha Lehtolan ohjaamana.