Salla Viikka Craft Bites -tapahtumassa

2023

Suomi osallistuu tänä talvena ensimmäistä kertaa Kanadan näytelmäkirjailijoiden liiton (PGC) järjestämään Craft Bites -tapahtumaan. Tapahtumassa näytelmäkirjailijat lukevat netin välityksellä otteita teksteistään ja keskustelevat niistä kollegoidensa kanssa. Seuraavana suomalaiskirjailijana on vuorossa Salla Viikka yhdessä kanadalaisen Michael Ross Albertin. Tapahtuma alkaa 11.12. klo 19, ja sitä voi seurata netin välityksellä PGC:n sivuilta.

Saara Turunen Craft Bites -tapahtumassa

2023

Suomi osallistuu tänä talvena ensimmäistä kertaa Kanadan näytelmäkirjailijoiden liiton (PGC) järjestämään Craft Bites -tapahtumaan. Tapahtumassa näytelmäkirjailijat lukevat netin välityksellä otteita teksteistään ja keskustelevat niistä kollegoidensa kanssa. Seuraavana suomalaiskirjailijana on vuorossa Saara Turunen yhdessä kanadalaisen Michelle Clemensin kanssa. Tapahtuma alkaa 27.11. klo 19, ja sitä voi seurata netin välityksellä PGC:n sivuilta.

Emilia esittäytyy

2023

Näytelmäkulman uusin työntekijä Emilia Kiuru esittäytyy teatterin harrastajille Suomen harrastajateatteriliiton blogissa. Hän kertoo siellä niin omasta toimenkuvastaan kuin Näytelmäkulman toiminnasta yleisemminkin. Tervehdyksen voi lukea osoitteesta https://shtl.fi/sht-blogi-6-2023/.

 

 

E.L. Karhu Craft Bites -tapahtumassa

2023

 

Suomi osallistuu tänä talvena ensimmäistä kertaa Kanadan näytelmäkirjailijoiden liiton (PGC) järjestämään Craft Bites -tapahtumaan. Tapahtumassa näytelmäkirjailijat lukevat netin välityksellä otteita teksteistään ja keskustelevat niistä kollegoidensa kanssa. Ensimmäisenä suomalaiskirjailijana on vuorossa E.L. Karhu, yhdessä kanadalaisen Alexis Diamondin kanssa. Tapahtuma alkaa 13.11. klo 19, ja sitä voi seurata netin välityksellä PGC:n sivuilta.

Vuoden 2022 Lea-palkinto E.L. Karhulle

2023

Vuoden 2022 parhaan kotimaisen näytelmän Lea-palkinnon on saanut E.L. Karhun näytelmä Eriopis - Medeian selviytyjätytär kertoo kaiken. Näytelmä kantaesitettiin Schauspiel Leipzigissa vuonna 2020, ja sen Suomen ensi-ilta oli Q-Teatterissa 4.3.2022.

Voittajan valinnut Teatterin tiedotuskeskus TINFOn johtaja Linnea Stara luonnehtii näytelmää mm. seuraavasti:

"E. L. Karhun näytelmä Eriopis. Medeian selviytyjätytär kertoo kaiken on erityislaatuinen näytelmä, omaperäinen ja vertaansa vailla. Karhu poimii antiikin kreikkalaisista myyteistä unohtuneen sivuhenkilön, vaihtaa maiseman Välimeren alueen sivistyksen kehdosta Lapin haja-asutusseudulle ja asettaa henkilön, Eriopiksen, suoraan tunkeilevien paparazzikameroiden eteen."

"Teoksen kieli (ja siitä seuraava rytmi) on vimmaista, raivoisaa, mutta kurinalaista ja viimeisteltyä. Karhu taitaa tarinankerronnan vielä sen jälkeisenä aikanakin."

"Ennen muuta näytelmä on osoitus Karhun ajattelun kahlitsemattomuudesta. Tämänkaltainen ajatuksen rajattomuus, tunnistettavien maisemien vieraannuttaminen ja mytologian yhteiskuntakriittinen päivittäminen saa lukijassa aikaan arjesta irtaantumisen ja vapauden tunteen. Karhu tarjoaa näytelmän lukijalle mahdollisuuden kokea hämmentäviä, arkaaisia tiloja, joihin vuosituhannet ylittävä tarina kostonkierteestä solahtaa mestarillisesti."

 

Näytelmäkulma onnittelee!

Kotimaisen näytelmän festivaali Jurkassa

2023

 

 

Kotimaisen näytelmän festivaali järjestetään Helsingissä Teatteri Jurkassa 2.–4. marraskuuta. Festivaalin teemana on tänä vuonna keveys.

Näytelmäkirjailijayhteisö Tekstin järjestämän festivaalin tarkoitus on tehdä näytelmäkirjailijan työtä tunnetuksi yleisölle, tuoda esiin nykynäytelmiä sekä tarjota ammattilaisille mahdollisuus kollegiaaliseen kohtaamiseen. Bäytelmäkulma toimii yhtenä festivaalin tukijaorganisaationa. 

Tarkempaa tietoa ja ohjelma: https://www.kotimaisennaytelmanfestivaali.com/ohjelmisto

Freundlich, Karhu ja Nuutinen Lea-finalistien joukossa

2023

Vuoden 2023 parhaan kotimaisen näytelmän Lea-palkinnon ehdokkaat on julkistettu. Mukana ovat Johanna Freundlichin 1000 paperista kurkea, E.L. Karhun Eriopis ja Veikko Nuutisen Vanhempainilta.

Näytelmät on valinnut kolmihenkinen, teatterialan ammattilaisista koostuva raati, johon kuuluvat näytelmäkirjailija ja dramaturgi Taija Helminen, näytelmäkirjailija ja dramaturgi Seppo Parkkinen sekä ohjaaja Anne Rautiainen. 

Vuoden 2023 Lea-palkinnon voittaja julistetaan perjantaina 3.11.2023 osana Kotimaisen näytelmän festivaalia. Voittajan valitsee finalistien joukosta Teatterin tiedotuskeskuksen johtaja Linnea Stara.

Emilia Kiuru aloittaa Näytelmäkulmassa

2023

 

Emilia Kiuru on aloittanut uutena työntekijänä Nordic Drama Cornerilla. Emilia on aikaisemmin ollut töissä Tampereen Teatterikesässä, Tampereen elokuvajuhlilla sekä Sodankylän elokuvajuhlilla.

 - Odotan innolla tulevia haasteita itselleni uudenlaisten työtehtävien parissa. Erityisen hienoa on päästä tutustumaan näytelmäkirjallisuuden kenttään todelliselta aitiopaikalta, Emilia kommentoi uutta pestiään.

Emilian päävastuuna ovat näytelmien esitysoikeussopimukset harrastajateatterintekijöille. Harrastajat voivat olla Emiliaan yhteydessä harrastajat@dramacorner.fi tai puh. 0451060210.

Tervetuloa näytelmäagentuuriimme, Emilia!

Suomalaista draamaa Kanadassa

2023

 

Suomi osallistuu tänä talvena ensimmäistä kertaa Kanadan näytelmäkirjailijoiden liiton (PGC) järjestämään Craft Bites -tapahtumaan. Tapahtumassa näytelmäkirjailijat lukevat netin välityksellä otteita teksteistään ja keskustelevat niistä kollegoidensa kanssa. Suomesta tapahtumaan osallistuvat:

E.L Karhu, 13.11.2023

Saara Turunen. 27.11.2023

Salla Viikka, 11.12.2023

Laura Ruohonen, 29.1.2024

Antti Hietala, 5.2.2024

Saaramaria Kuittinen, 12.2.2024

Tapahtumat alkavat klo 19 Suomen aikaan, ja niitä voi seurata netin välityksellä PGC:n sivuilta.

Antti Raivio 1962 - 2023

2023

Sivut