Sumu, Pasi Was Here ja Tavallisuuden aave Lea-ehdokkaina

08.09.2017

Vuoden 2016 parhaan kotimaisen näytelmän Lea-palkinnon ehdokkaat on julkistettu. Ehdokkaiden joukossa ovat Juha Jokelan Sumu, Veikko Nuutisen Pasi Was Here ja Saara Turusen Tavallisuuden aave. Otteita raadin perusteluista:

Juha Jokela: Sumu

”Näytelmäkirjailija nostaa kissan pöydälle. Iso poliittinen aihe, jota Jokela uskaltaa rohkeasti käsitellä. Mestarin työtä. Selkeä kysymyksenasettelu: miten suhtautuvat toisiinsa bisnes ja moraali? Miten paljon voi antaa periksi luopumatta periaatteistaan?”

Veikko Nuutinen: Pasi was here

”Vakavasta asiasta kirjoitettu tuore ja mukaansatempaava teksti. Ihmisille on syrjäisemmillä seuduilla käynyt kuin taloille, jotka jäävät käsiin, vailla arvoa. Mitään pelkäämätön, rento ja rakastettava teksti, joka saa nauramaan ja joka juhlii näyttämöllä.  Huikea loppukohtaus; ihan kunkku.”

Saara Turunen: Tavallisuuden aave

”Hieno suomalaisen ydinperheen kuvaus. Turunen on suomalaisen perheen mielenmaiseman tarkka piirtäjä. Hän operoi kuvilla ja luo tiheää näyttämökieltä, joka jättää paljon tilaa kokijalle. Hyvin omintakeinen teksti.”

 

Lea-palkinnon saajan valitsevat tänä vuonna näyttelijä Kaija Pakarinen ja kirjailija, teatteritaiteen maisteri Siri Kolu. Voittaja julistetaan tammikuun alussa.