Kekkonen herää eloon Tampereella

12.10.2017

Maarit Tyrkön muistelmateoksiin perustuva näytelmä Presidentti ja tyttö on saanut kantaesityksensä Tampereen Työväen Teatterissa. Seija Holman kirjoittama näytelmä pureutuu Samuli Reunasen ohjauksessa 1970-luvun Suomeen ja ihmiseen vallanpitäjän julkisivun takana. Hauska, koskettava ja karnevalistinen esitys on saanut innostuneen vastaanoton:

"Taas ollaan ihmeen äärellä!

Tampereen Työväen Teatterin kotimainen kantaesitysnäytelmä Presidentti ja tyttö luo harmaana ja raskaana pidetystä seitsemänkymmentäluvusta suorastaan riemastuttavan kirkkaan kuvan.

Presidentti Urho Kaleva Kekkosen viimeisiin työvuosiin sijoittuva näytelmä ei varsinaisesti naurata, mutta Samuli Reunasen ohjaaman esityksen vapautunut ote suhteessa aikakauden poliittisiin kähmintöihin ja kansainvälisiin jännitteisiin tekee siitä mukaansatempaavan raikkaan elämyksen."

Lauri Meri, Helsingin Sanomat

"Holman, Reunasen ja tietenkin näytelmän pohjatekstinä olleet kirjat kirjoittaneen Maarit Tyrkön ansioksi taas on laskettava se, että näyttämöllä ei enää kasvateta myyttiä vaan tehdään myytistä ihmistä."

Matti Mörttinen, Aamulehti