Sumu iskee ajan hermoon

16.09.2016

Syksyn odotetuimpia teatteritapauksia on Juha Jokelan uutuusnäytelmä Sumu. Jokelan itsesensuurikomedia sai kantaesityksensä Kansallisteatterissa 14.9. ja täytti odotukset:

"Juha Jokelan uuden näytelmän henkilöt tarpovat sankassa sumussa, mutta teatteriyleisölle teos avautuu kirkkaana kuin selkein syyspäivä. Ja kirpeänä, aivan kuten kunnon komedian kuuluukin. Sumu – itsesensuurikomedia täyttää loistavasti yhden suurista teatterin tehtävistä kutsuessaan katsojat yhteisen ”trauman” äärelle."

Lauri Meri, Helsingin Sanomat

"Jokela on harvinaisen taitava törmäyttämään ideologisia ja inhimillisiä pinttymiä superluontevassa dialogissaan. Aina henkilöt ovat herkullisesti aikalaisiamme, meitä. Komiikka ei synny tilanne- tai irtovitseistä, vaan henkilöiden kirjavasta inhimillisyydestä: se on huumoria."

Soila Lehtonen, Aamulehti

"Näytelmä punoo näppärästi yhteen monta valtavaa aihealuetta. Politiikan, diplomatian, tieteen, liike-elämän, etiikan ja filosofian näkökulmista rakentuu draamallinen kudelma, joka haastaa katsojan pohtimaan myös omien asenteidensa ja uskomustensa perustoja ja oikeutusta."

Annina Karhu, Turun Sanomat