Näytelmä menee täydellisesti pieleen Tampereella

17.10.2016

Lontoossa hitiksi noussut The Play That Goes Wrong on rantautunut nyt myös Suomeen, ja saa yleisön läkähtymään naurusta Tampereen Teatterissa. Täydelliseksi katastrofiksi ajautuva murhamysteeri ei säästele näyttelijöitä eikä lavastusta, mutta katsojille 14.10 ensi-iltaan tullut Näytelmä joka menee pieleen on täyttä riemua:

"Ääliökomedia on teatterin vaikein laji. Ääliöiden näyttelemisessä tarvitaan tajutonta karismaa, mieletöntä notkeutta, täydellistä neroutta, atomikellon tarkkaa ajoitusta. Eihän tällaisia taitoja oikein löydy keneltäkään. Siksi ääliökomedia menee aina pieleen – paitsi Tampereen Teatterissa. Miten pirkanmaalaiseen maakuntateatteriin on fuusioitunut näin kriittinen massa huippulahjakkuutta?"

"Marjatta Kuivaston suunnittelema lavastus näyttelee komediassa yhtä huikaisevasti kuin jutun elävät ihmisetkin, alusta loppuun, mestarillisesti. Seinät kaatuvat, jumiutuvat, pudottavat tauluja, ottavat niitä kiinni, aaltoilevat, ottavat valtaansa ilman mitään käsitteellistä tyhjän puhumista."

"Ääliökomediat ovat yleensä sietämättömiä, mutta Näytelmä joka menee pieleen riisuu sarkastisen kyynikonkin aseista ja vapauttaa nauramaan. Sen jälkeen on samanlainen olo kuin pienenä oli hyvän leikin jälkeen, kun tunsi lentävänsä."

Markus Määttänen, Aamulehti